Telefoon repareren? Tips voor een kapot scherm en waterschade

 • Want de kans dat je telefoon stuk gaat, is groter dan bij andere elektronische apparaten. Ga maar na: je gebruikt ‘m overal. In bed, stiekem op school, op werk, onderweg op de fiets, in de trein… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kans is dus groter dat je je telefoon laat vallen dan je wekker. Of je tv. Want die heb je immers niet zo vaak in je handen ;-). Maar wat moet je nu precies doen als je telefoon stuk is? Dan ga je je telefoon repareren, toch? Wij gingen op onderzoek uit hoe je een kapot scherm repareert en wat je tegen waterschade kunt doen.

  Scherm repareren van je telefoon

  Van je vrienden kun je er vast wel een paar opnoemen die een barst in het mmstore iphone scherm vervangen van hun telefoon hebben. Als een telefoon na het vallen verkeerd terechtkomt is zo’n barst zó gemaakt. Je kunt dan het telefoonscherm vervangen. Zo’n schermreparatie kan je via online shops laten doen, maar het is ook mogelijk dat er in je woonplaats een reparateur zit.

  Ben je een handige jongen of dame? Dan kun je het natuurlijk ook zelf proberen om je scherm te vervangen. Scheelt weer een paar bucks! Via internet kun je namelijk zelf smartphonedisplays bestellen. Je hoeft alleen maar op Google iets in de trant van ‘zelf scherm vervangen’ en dan de naam van je telefoon in te toetsen.

  Heb je het scherm binnen? Tip: op mmstore iphone 7 reparatie antwerpen handige do-it-yourselve-instructies om zelf het scherm van de meest gebruikte telefoons te repareren! Let wel: voor de meeste telefoons heb je bepaalde gereedschap nodig die je pa waarschijnlijk niet in zijn gereedschapskist heeft. Denk aan een tool als de iSclack, waarmee je door middel van zuignappen het scherm lostrekt van de rest van de telefoon. Kost een paar tientjes, maar daarna kun je – als je dat tenminste wil – ook voor anderen hun scherm fixen. Ideaal om ‘on the side’ wat extra centjes te verdienen!

  Waterschade

  Telefoon repareren waterschade Tele2Splash! Heb je jouw telefoon per ongeluk in de wc laten vallen? Je bent écht niet de eerste die dat gebeurt. Maar dit is wél slecht nieuws voor als je telefoon niet tegen water kan. En nee: ‘m in een bakje rijst leggen in de hoop dat er ’s nachts Aziatische techneuten op af komen om ‘m te maken gaat écht niet werken. Maar wist je dat het wél een beetje helpt? I kid you not. De rijst is namelijk goed om vocht aan de telefoon te onttrekken. Het helpt dus wel een beetje. Voor de duidelijkheid: er zijn dus een paar dingen die je zelf kunt doen om de telefoon te fixen als hij in het water is gevallen.

  https://mmstore.be/products/19/iPhone-8-Reparatie

  Zet ‘m allereerst meteen uit. Staat ‘ie al uit? Houden zo. Is de batterij verwijderbaar, haal die dan ook uit de telefoon. Op deze manier verklein je de kans op kortsluiting, wat funest is voor je telefoon. Probeer ‘m ook niet te drogen met een föhn of door ‘m op een kachel of in de zon te leggen. Daar gaat de elektronica van stuk. Zoals gezegd helpt rijst om vocht uit de telefoon te onttrekken, maar dat lost het probleem nog niet definitief op. Je kunt wel met een stofzuiger proberen de telefoon droog te zuigen. Wacht een paar dagen en zet ‘m daarna weer aan.